Gravid och postpartumträning

Den gravida kroppen mår bra av att röra på sig. Många vill fortsätta med sin träning under graviditeten och med ett personligt utformat träningsprogram kan du göra det på ett sätt som inte bara är säkert utan som hjälper till att bygga upp de delar som behövs för att orka bära ett barn, både innanför och utanför kroppen.

 

Rätt sorts träning och hälsosam rörelse kan göra så stor skillnad för upplevelsen av att vara gravid!

Träning som är säker för dig och bebisen i magen.

 

Förlossningsförberedande kroppskännedom.

 

Snabbare återhämtning i en stark kropp.

Postpartum, tid för återhämtning

Tiden efter förlossningen är omvälvande och bör bestå av mycket vila. Många vill komma igång och träna fort och det är viktigt att lyssna på kroppen och inte gå för fort fram. Jag rekommenderar somatisk meditation (att lära sig känna in kroppen), tillsammans med mycket rörelse och promenader under den fjärde trimestern. Både amning och flaskmatning kan ge stela axlar. Kanske lider du också av sömnbrist och då kan avslappning eller restorative yoga kännas väldigt skönt.

 

Fokusera på återhämtning och förvånas över vilken skillnad effektiv vila kan göra!

Vad behöver den gravida kroppen?

 

När magen växer förändras kroppens tyngdpunkt och nya muskler belastas. Hormonet relaxin gör lederna extra känsliga. Ländryggen kan ta stryk. Fötter och ben kan svullna upp och bäckenbotten känns tung. Ingen viloposition känns riktigt bekväm mot slutet av graviditeten… Allt det här går att förebygga med hälsosamma, intelligenta rörelser!